Veiligheid

Hoofdinhoud
Elke avond weer veilig naar huis

Bij De Klein vinden we het belangrijk dat onze chauffeurs veilig werken. Samen zijn we verantwoordelijk voor onszelf en voor elkaar. Elke avond weer veilig naar huis, dat is waar het om gaat.

 

Werken in de transporttak brengt risico's met zich mee. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij hier bewust van zijn en ons hiernaar gedragen.

Hoe doen wij dit?

Door te werken conform de VGM Checklist Aannemers (VCA**). Deze bestaat uit regels en procedures die een grondig veiligheidssysteem vormen. Dat houdt onder andere in dat we voorlichting en instructie geven over de risico's van werkzaamheden, en toezicht houden op de te treffen maatregelen om veilige en gezonde arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers te borgen. Maar veilig, gezond en met oog voor het milieu werken, is meer dan het naleven van regels. Het gaat om bewustzijn en gedrag. Neem je verantwoordelijkheid en werk écht samen aan de beste arbeidsomstandigheden voor iedereen. 

Governance Code voor Veiligheid

Daarnaast hebben wij onlangs de Governance Code Veiligheid in de Bouw ondertekend. De Governance Code is een initiatief van de bouwsector met als doel te zorgen voor een veilige werkomgeving. Samen ontwikkelen we maatregelen die passen bij de dagelijkse praktijk, en zorgen we dat iedereen binnen de sector veilig werken op één zet.

 

VGM-beleid

Voor een veilige werkomgeving is meer nodig dan het volgen van regels en het implementeren van maatregelen. Het moet een manier van werken zijn. Binnen Ploegam en De Klein realiseren wij ons dat zeer, vandaar dat onze directie een VGM-beleid heeft opgesteld. Zo stimuleert de directie bewustzijn en veilig/goed gedrag bij alle mensen. Want alleen samen kunnen we zorgen dat iedereen elke dag in een veilige omgeving werkt, met oog voor de omgeving. 

 

Ploegam en De Klein op trede 4 van de veiligheidsladder

 
In 2022 zijn Ploegam en De Klein gecertificeerd op trede 4 van de veiligheidsladder. Jaarlijks beoordelen auditoren van TÜV de stand van onze organisatie op het vlak van de veiligheid. Zij interviewen een grote groep van onze mensen over verschillende veiligheidsvraagstukken en hoe ze tegen veiligheid op het werk aankijken. De auditoren waren bijzonder te spreken over het veiligheidsbewustzijn binnen ons bedrijf en de proactieve aanpak in alle geledingen van de organisatie. Dat resulteerde uiteindelijk in toekenning van trede 4.  

 

De auditoren zijn vol lof over het wij-gevoel dat ze binnen de organisatie ‘proeven’. Iedereen geeft aan op collega’s te kunnen rekenen, graag samen te werken en oog te hebben voor elkaar. Ook zijn ze zeer te spreken over de benaderbaarheid van de directie, de wijze waarop we het KVGM-bord gebruiken, de interne samenwerking en het logisch nadenken en benaderen van uitdagingen op de werkvloer. Daarnaast zijn ze enthousiast over het 'hein en guus'- programma dat wij implementeren. Doel van het programma is het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie te verhogen.  

 

Het belangrijkste is dat we veilig denken en doen dagelijks in de praktijk brengen. De voornaamste drijfveer om dat te doen, zijn onze mensen. Ons doel is nul incidenten en het terugdringen van onveilige situaties. Een doel dat we samen met onze mensen op de bouwlocaties realiseren. 

 Vraag onze brochure aan
Accepteer alle cookies om dit formulier in te kunnen vullen. Klik hier om je voorkeuren te wijzigen.